Добавить новость
103news.com
World News in Greek
Сентябрь
2023

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο της Εφης Τσιχλάκη πρότεινε ο εισαγγελέας

0
Ta Nea 

Αναίρεση του ελαφρυντικού στον συζυγοκτόνο της Έφης Τσιχλάκη, εισηγείται η εισαγγελέας του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου

Την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την ποινή στον σύζυγο της δολοφονημένης Έφης Τσιχλάκη, εξετάζει σήμερα το ανώτατο δικαστήριο.

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της 47χρονης που βρέθηκε τον Μάρτιο του 2016 μέσα στο σπίτι της με μια σφαίρα στο κεφάλι, αναβιώνει σήμερα στον Άρειο Πάγο, όπου θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης για την ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο σύζυγό της από το Εφετείο Χανίων.

Η υπόθεση δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη από τον σύζυγό της και πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχε σοκάρει

Σημειώνεται πως ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη, Κώστας Λεμενιτάκης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, είχε αθωωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, ενώ τον Μάιο του 2022 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον είχε κρίνει ένοχο με ψήφους 5-2 για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως έκρινε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε απόπειρα στραγγαλισμού και να πυροβόλησε τη γυναίκα, σκηνοθετώντας στη συνέχεια την αυτοκτονία της. Στον σύζυγό της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, απόφαση που εξόργισε τους συγγενείς της 47χρονης γυναίκας.

Η Έφη Τσιχλάκη είχε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της, πάνω από τον ώμο της.

Ο σύζυγός της υποστήριξε ότι η 47χρονη αυτοκτόνησε, με τους δικαστές όμως στο Εφετείο να κρίνουν ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έστησε την αυτοκτονία της. Από την πλευρά του ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη επιμένει στην αθωότητά του.

Σήμερα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης μόνο ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος και πρότεινε την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθείς, επισημαίνοντας ότι όλοι οι λόγοι που επικαλείται για ακυρότητα της διαδικασίας είναι αβάσιμοι.

Τι πρόδωσε τον δολοφόνο

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας, Εμμανουήλ Αθανασίου, μίλησε στο Star και αναφέρθηκε στη μάχη που έχει δώσει η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τόσο οι συγγενείς όσο και η μία ιατροδικαστής που ήταν τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, είχαν δεχθεί απειλές κατά τη διάρκεια της δίκης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Έκανε λόγο για μία υπόθεση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας ενώ σημείωσε πως έχει «άρωμα μαφίας» καθώς η οικογένεια της Έφης Τσιχλάκη «βρέθηκε όχι μόνο να διεκδικεί την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και να απειλείται για αυτό».

Ο δολοφόνος προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του, κάνοντάς το να φανεί σαν αυτοκτονία

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ένα από τα στοιχεία που «δείχνουν» δολοφονία είναι πως η Έφη Τσιχλάκη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας. Παράλληλα, στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η 47χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν άνω κάτω το δωμάτιο, ενώ υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αντικείμενα, σημάδια στον τοίχο και ένας σπασμένος καθρέφτης.

Μάλιστα, όπως αποφάνθηκαν οι δύο ιατροδικαστές, η 47χρονη Έφη πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις της μετά από προσπάθεια στραγγαλισμού και μετά να δέχθηκε τον φονικό πυροβολισμό στο κεφάλι.

«Το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αδιανόητο. Επιπλέον, δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα της Έφης που ήταν ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος» συμπλήρωσε ο Εμμανουήλ Αθανασίου, μιλώντας για την ξαδέλφη του.

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο, ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για έναν «ιδιαίτερα βίαιο άνθρωπο», κάτι που του είχε ομολογήσει ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι «ακόμη και σήμερα δηλώνει αθώος, ενώ έχει σκηνοθετήσει το έγκλημα».

Губернаторы России
Москва

Собянин и Краснов открыли Кубок генпрокурора России по стрельбе из лука

Москва

«Юмор FM» рекомендует выставку «В далекой-далекой Галактике» по мотивам «Звездных войн»


Губернаторы России

103news.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.

Moscow.media
Москва

Собянин: Собянин: Число патентов участников инновационного кластера выросло на четверть103news.comмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "103 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. 103news.com — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

103news.com — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Музыкальные новости

Несчастный случай

Несчастный случай: 89-летняя Софи Лорен попала в больницу
Спорт в России и мире

Инклюзивный спортивный студенческий фестиваль

Арина Гончарова из Карачаево-Черкесии стала победителем Международного турнира «President Cup Xl»

Милонов о скандале Промеса с полицией: «Зашквар. Вон из «Спартака» и из российского футбола. Кокорина с Мамаевым наказываем жестковато, а тут импортированный хулиган!»

Калининградские сёрферы завоевали 4 медали чемпионата и первенства России


WTA

Две российские теннисистки вылетели из топ-20 рейтинга WTAНовости Крыма на Sevpoisk.ru


Москва

Сергей Собянин принял присягу мэраЧастные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России