Добавить новость
103news.com
World News in Greek
Сентябрь
2023

Σάλος με την εγκύκλιο ΚΕΦΕ για τα «παλαιά» μέλη – «Είναι ανέκδοτο, πάρτε την πίσω»

0
Ta Nea 

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου το απόγευμα λήγει η προθεσμία που έδωσε η ΚΕΦΕ για την πιστοποίηση των παλαιών μελών

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η εγκύκλιος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), με την οποία ορίζεται ότι τα παλαιά μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν την Κυριακή θα πρέπει, μέχρι την Τετάρτη 20 του μηνός, να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους προκειμένου να ελεγχθούν, για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο».

Η απόφαση αυτή θεωρείται από πολλά στελέχη ότι θα αποθαρρύνει πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους της Κυριακής, αφού αντί να τους διευκολύνει, τους «δυσκολεύει».

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάλεσε την ΚΕΦΕ να αποσύρει την εγκύκλιο, την οποία και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και… «ανέκδοτο».

«Πάρτε την πίσω, είναι ανέκδοτο»

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, αντιπροτείνει ο κατάλογος των παλαιών μελών να σταλεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή σε όλες τις νομαρχιακές της χώρας, ώστε «όταν θα έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9, άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000, τότε θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακή, όπου στελέχη που θα είναι εκεί ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει, ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφή στο βιβλίο και στις ταμπλέτες κλπ. κλπ.)».

Όπως τονίζει, μάλιστα, «αυτή είναι η μόνη λύση, όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε, είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο, είτε… άστο δεν το λέω… όλοι καλοί είμαστε… Αυτά και τέλος! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!»

«Είναι λάθος»

Την διαφωνία του με την επίμαχη εγκύκλιο της ΚΕΦΕ εξέφρασε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τονίζει, σε ανάρτησή του, πως «η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δυσκολεύει την συμμετοχή παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα είναι λάθος».

Και σημείωνει πως «είναι τεχνικά εφικτό και πολιτικά ορθό να επιδιώξουμε την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μελών που δεν ήρθαν στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.
Μαζί θα φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον».

«Πλήρης ανικανότητα»

Απο την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος διερωτάται αν είναι «πολιτικά ύποπτη» η απόφαση της ΚΕΦΕ, κάτι που – όπως σημειώνει – το θεωρεί «πολύ πιθανό», και καλεί τα μέλη της να σταματήσουν τις «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις» που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν σχετικά καλά».

Ο κ. Αντώναρος τονίζει πως «από τα 170.000 παλιά εγγεγραμένα μέλη ψήφισαν χθες πάνω κάτω 100.000. Άρα υπάρχουν 65-70.000 που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέλθουν, εφόσον το θελήσουν, την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του καταλήγει με το εξής υστερόγραφο: «Τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν νε ελέγξουν τα στοιχεία των μελών… Θα το κάνουν μέσα σε τρεις μέρες; Ποιον κοροϊδεύουν;».

Губернаторы России
Москва

Сергей Собянин: В Москве разработан уникальный промышленный компьютер

Москва

Аналитики выяснили, какой чай любят россияне


Губернаторы России

103news.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.

Moscow.media
Москва

Собянин: Собянин: Число патентов участников инновационного кластера выросло на четверть103news.comмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "103 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. 103news.com — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

103news.com — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Музыкальные новости

Баста

Баста, Zivert и Билан: как поднялись гонорары оставшихся в РФ артистов
Спорт в России и мире

Арина Гончарова из Карачаево-Черкесии стала победителем Международного турнира «President Cup Xl»

Собянин и Краснов открыли Кубок генпрокурора России по стрельбе из лука

Милонов о скандале Промеса с полицией: «Зашквар. Вон из «Спартака» и из российского футбола. Кокорина с Мамаевым наказываем жестковато, а тут импортированный хулиган!»

Инклюзивный спортивный студенческий фестиваль


ATP

Теннисист Карацев обыграл Маррея и вышел в четвертьфинал турнира ATP в КитаеНовости Крыма на Sevpoisk.ru


Москва

Пытался вытащить друзей: форвард «Спартака» Промес устроил скандал в московской полицииЧастные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России