30
31

Stevnsgade Supermen havde kontrol over Virum Vipers

0

Virum Vipers var inden kampstart i Nørrebrohallen mod værterne fra Stevnsgade SuperWomen kommet fra start i grundserien med to sejre over henholdsvis SISU og Lemvig Basket, hvilket nok endnu ikke er tilstrækkeligt til at sige noget om deres reelle styrke.

Stevnsgades formkurve er på vej op. Holdet havde inden kampen som Virum spillet to kampe. Sæsonen blev indledt med en hjemmekamp i Nørrebrohallen mod Hørsholm 79´ers, som kunne have gået begge veje, men som gæsterne med en stærk fjerde periode tog fortjent hjem.

I søndags var Stevnsgade så på besøg hos Værløses meget unge piger, hvilket resulterede i en meget sikker sejr på 76-38.

Fredagens kamp så på papiret meget jævnbyrdig ud. Virum ville sikkert meget gerne spille bolden inside til store, stærke Valerie Driscoll. Derfor kunne en kamp i kampen blive opgøret mellem Stevnsgades stærkt spillende Emilie Hesseldal og Valerie Driscoll i begge ender af banen. Det var spået til at blive et opgør, der kunne blive af afgørende betydning for kampens udfald.

Første periode var ganske lige hele vejen. Via 11-10 efter 3:21 og 14-14 i det syvende minut ender første periode 18-18. Stevnsgade spiller et zonepres, som Virum klarer sig pænt overfor. her tidligt i kampen tegner der sig et billede som spået, kampen i kampen er Virum Vipers Valerie Driscoll mod Stevnsgades Emilie Hesseldal. Begge spiller tager og giver. i første periode er der flere glimt af rigtigt flot basketball på top niveau. Coach Hrannar Holm fra Stevnsgade roterer hele 9 spillere i første periode.

Anden periode starter værterne klart bedst. Virum Vipers bruger mange sekunder på at spille forbi Stevnsgades zonepres og samtidig rammer Stevnsgade på deres skud. Det betyder et 10-0 run i de første 2 minutter til stillingen 28-18. Det skulle senere i kampen vise sig at blive fatale to minutter for Virum.

Efter syv minutter er forspringet øget til 37-24 efter at to af kampens store spillere Driscoll og Hesseldal har måttet tage hvil på bænken. Ida Preetzmann Tryggedsson er kommer godt i gang offensivt efter et kampe uden det store held i scoringerne, hvilket betyder rigtigt meget for Stevnsgade. Maria Høgh gør det modsat rigtigt godt for gæsterne. I slutningen af første halvleg haler Virum Vipers lidt ind på Stevnsgade til halvlegsresultat 37-29.

Frederikke Mollerup får Virum tættere på ved at indlede scoringen i tredje periode med en 3 ér til stillingen 37-32. Efter 2:34 scorer Ida TP en 3´er til stillingen 45-34 og igen er Stevnsgade foran med 10+.

I slutningen af 3. periode er kampen ved at blive lukket, da Stevnsgade bringer sig foran med 17 point til stillingen 57-40, men Virums fysisk stærke Rudiane Eduardo vil det anderledes og med fire point af hende og to af Virums amerikanske pointguard Caitlin Ingle, der havde en noget sløj dag rent skudmæssigt med 4/20, men til gengæld brillerede med en vidunderlig afleveringsteknik, var Virum så inden sidste og afgørende periode bagud med 11 til stillingen 57-46.

I fjerde periode kom Virum aldrig tættere på end 8 point og det virkede som om, at Stevnsgade havde styr på modstanderne. Samtidig virkede Virum spillerne mere trætte hen mod slutningen end Stevnsgade - måske fordi 9 spillere hos Stevnsgade spillede mere end +10 minutter, mens det samme for Virum kun var tilfældet for 7 spillere.

En ikke smuk affære, men med masser af nerve og intensitet og vilje fra begge hold og til tider lækre detaljer ender med en fortjent sejr til Stevnsgade.

Som spået blev det en gevaldig kamp mellem to af ligaens store spillere, ikke kun fysisk men også på alle andre punkter, Virum Vipers Valerie Driscoll og Stevnsgades Emilie Heseldal. Hvem vandt så duellen? Den blev nok uafgjort. Statistisk scorede Valerie Drsiscoll 15 point,  tog 20 rebounds og havde 1 assist, mens Emilie Hesseldal scorede 12 points, tog 18 rebounds og havde 4 assists.

Kampens topscorer blev Ida Tryggedsson Preetzmann med 20 points var stærkt medvirkende til at hjemmholdet kunne vinde med 69-59.