30
31

Hørsholm tager første stik i kvartfinaleserien mod Aabyhøj i svær kamp

0

I 35 minutter var det umuligt at se, at kvartfinale nummer et mellem Hørsholm 79ers og Åbyhøj IF var mellem andenpladsen og nummer sjok i Dameligaen.

Åbyhøj spillede virkeligt sin chance og holdt kampen helt tæt indtil midt i fjerde periode, hvor Hørsholms større bredde viste sig og hjemmeholdet scorede 20 point i træk, da gæsterne blev trætte.

De to klubbers amerikanske spillere, Maryah Sydnor for Hørsholm og Mariyah Henley fra Aabyhøj, var kampens store oplevelser. Sydnor havde 18 point og 18 rebounds, mens Henley havde 24 point og 17 rebounds. Forskellen var, at Henleys sidste ti point kom de sidste tre minutter, da kampen allerede var afgjort.

Hørsholmtræner Jesper Krone så Mariyah Henley som en af de helt store grunde til Aabyhøj kunne blive i kampen så længe:

-Vi har haft kæmpe problemer med hende hver gang, vi har spillet mod dem. Det virker som om, hun er hurtigere end vores spillere på det første skridt og hun er rigtigt dygtig. Men hun er også den eneste fra Aabyhøj, der arbejder derinde, så vi kan smide nogle forskellige forsvarere på hende og måske gøre hende lidt træt. Det er nok også det, der gør udfaldet i dag. Vi skruer måske lidt op for blusset, mens de ikke har et ekstra gear, fordi de måske er lidt trætte.

I kampens første tre perioder var bundholdet med hele vejen og helt hen i tredje periode havde de flere føringer. På grund af mange fejl kunne Hørsholm ikke helt få det normale presforsvar til at fungere og det udnyttede Aabyhøj til fulde. Jyderne spillede hurtigt og fandt både skytterne og Mariyah Henley tæt på kurven og ikke mindst udnyttede de dommerlinjen til at komme meget på straffelinjen i de første tre perioder. Det blev til ikke mindre end 19 straffekast i kampens første 22 minutter og det var bestemt en fornuftig måde at spille på for gæsterne.

Midt i tredje periode ændrede Hørsholm taktik og stoppede med at lave fejl. Det aggressive forsvarsspil blev mere afventende og så blev det sværere for Aabyhøj at hænge på. Alligevel sendte Camilla Andersen med otte minutter igen af kampen gæsterne helt tæt på, da hun scorede til 57-56. Det skulle imidlertid blive de sidste point for gæsterne de næste fem minutter.

Hørsholm skruede pludseligt op for blusset, og da hjemmeholdets skud samtidig gik i, fandt kampen en meget pludselig afgørelse. Hjemmeholdet missede kun tre skud og to straffekast i den fem minutters periode, det tog at score 20 point og komme foran 77-56.

Kampens sidste tre minutter var en formssag og mens Mariyah Henley scorede ti point for Aabyhøj tog Jesper Krone sine stjerne ud og lod de unge spillere få værdifuld slutspilserfaring.

Hørsholm endte med at vinde 82-66 og kan med en sejr lørdag i Aarhus eller onsdag i Hørsholm kvalificere sig til semifinalerne, hvor enten BK Amager eller SISU venter.