Мы в Telegram
Добавить новость
103news.com
Все новости
Апрель
2017

رونمایی دو دستاورد سازمان انرژی اتمی و سه مرکز مهم هسته‌ای

0
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور در مراسم یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای که با حضور نمایندگان و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد، از دو دستاورد مهم سازمان انرژی اتمی رونمایی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، طراحی و ساخت سانتریفیوژ سنگ و طراحی، ساخت و تست پمپ کندانس دمای بالا RG مورد نیاز واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر، دو دستاورد مهم سازمان انرژی اتمی هستند که در این مراسم رونمایی شد.
سانتریفیوژ سنگ
از این سانتریفیوژ در حوزه نفت و اکتشافات، به منظور ارزیابی میادین نفتی، نمونه سنگی از این میدان موردنظر نمونه‌برداری شده و با حرکت دورانی، پارامترهایی از جمله تراوایی نسبی و فشار مویینگی سیال درون نمونه را اندازه گیری می‌کند و از این طرق ویژگی‌های نفتی میدان را تخمین می‌زند
طراحی، ساخت و تست پمپ کندانس دمای بالا RG
طراحی، ساخت و تست پمپ کندانس دمای بالا RG مورد نیاز واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر با کارفرمایی مدیریت بومی سازی شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی است که ساخت این نوع پمپ کندانس دمای بالا برای اولین بار در داخل کشور و با هزینه یک چهارم قیمت نمونه خارجی انجام گرفت.
بهره‌برداری از سه مرکز مهم هسته ای
همچنین در این مراسم، سه مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای سیکلوترون در استان البرز، مرکز بومی پرتودهی صنعتی در قزوین و پروژه خردایش و پرعیارسازی سنگ اورانیوم مجتمع معدنی ساغند روز یکشنبه با حضور رئیس جمهوری و به صورت ویدیو کنفرانس بهره‌برداری شد.
مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای سیکلوترون در استان البرز
مرکز پژوهش و تولید رادیوداروهای سیکلوترون که از مهم‌ترین پروژه‌های ملی سازمان انرژی اتمی محسوب می‌شود، با همکاری طرف‌های اروپایی و مطابق الزامات GMP طراحی و ساخته شده است.
این مرکز شامل 750 متر مربع فضای اداری، HVAC و تاسیسات و 350 متر مربع فضای کلین روم است.
مهمترین محصول این مرکز، رادیوداروی FDG است که جهت تصویربرداری پت مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیاز بیش از 10 بیمارستان را تامین کند.
دیگر محصول مهم و استراتژیک این مرکز، ژنراتور ژرمانیوم-گالیوم (پارس گالوژن) است که با تولید آن، ایران به عنوان پنجمین کشور تولیدکننده جهانی و تنها تولیدکننده آسیایی این محصول شناخته شده است.
مرکز بومی پرتودهی صنعتی در قزوین
این مرکز با اولین شتاب دهنده بومی و ارائه چهار باریکه خروجی متفاوت در راستای افقی و عمودی با انرژی‌های 5 و 10 مگا الکترون و حداکثر توان 100 کیلووات، آماده ارائه خدمات در کاربردهای مختلف بوده و علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم 50 نفر، نقش زیادی در افزایش تولید واحدهای نیازمند به خدمات پرتودهی و در نتیجه اشتغال غیر مستقیم خواهد داشت.
پروژه خردایش و پرعیارسازی سنگ اورانیوم مجتمع معدنی ساغند یزد
به منظور افزایش راندمان کارخانه تولید کیک زرد اردکان و کاهش هزینه‌های حمل ماده معدنی از معدن به کارخانه فرآوری، لازم است تا سنگ معدن استخراج شده از معادن زیرزمینی و روباز مجتمع ساغند خردایش، دانه بندی و پرعیارسازی گردد. به این منظور پروژه خردایش و پرعیارسازی (رادیومتریک سورتینگ) مجتمع معدنی ساغند طراحی، ساخت و اجرا گردید.
بازدید از نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی
رئیس جمهوری همچنین در حاشیه این مراسم از نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران در یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای بازدید کرد و با توضیح مهندسان، مدیران و متخصصان صنعت هسته‌ای کشور در جریان آخرین دستاوردها و پیشرفت‌های دانشمندان کشورمان در حوزه‌های مختلف انرژی اتمی قرار گرفت.
اتصال ماشین سانتریفیوژ 8IR به خط خوراک جهت تزریق گاز 6UF، طراحی و ساخت یاتاقان مغناطیسی فعال، طراحی و ساخت موتور الکتریکی سانتریفیوژ اولترا با سرعت 80 هزار دور در دقیقه، طراحی و ساخت اولترا سانتریفیوژ سنگ، طراحی و ساخت اولترا سانتریفیوژ آزمایشگاهی، آماده سازی اولین پایلوت تحقیقاتی جداسازی ایزوتوپ‌های پایدار در سایت فردو، واحد خردایش و پرعیارسازی کانسنگ اورانیوم مجتمع معدنی ساغند، طراحی و ساخت سیستم گمانه نگاری دیجیتال اسپکترال گاما برای تعیین پرتوزدایی در لایه‌های زمین، بهره‌برداری از مرکز تولید و توسعه رادیو داروهای سیکلوترون در استان البرز، تولید و توسعه رادیو داروها، سامانه لیزری ضد حساسه و ردیاب الکترونیک، طراحی و ساخت دستگاه طیف سنجی جرمی با روش شمایش گاما، تجهیزات مربوط به نگهداری آب سنگین، ارتقا کیفیت و خلوص آب سنگین تولید شده در پسابرجام، طراحی و ساخت مجتمع مجازی سوخت صفحه‌ای جدید راکتورهای تحقیقاتی و طراحی و تولید نسل اول تابلوهای بومی تغذیه و کنترل زنجیره‌های غنی سازی از جمله دستاوردهای سازمان انرژی اتمی کشور در سال 95 است که در این نمایشگاه مورد بازدید رئیس جمهوری قرار گرفت.
رئیس جمهور:
هنرمندان دیپلماسی شعار انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست را به کرسی نشاندند
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه مدیریت انقلابی و جهادی ملت ایران و جوانان این مرز و بوم زمینه ساز دستاوردهای هسته‌ای شده است، تاکید کرد: باید اختلافات را کنار گذاشته و به دنبال ساختن و توسعه کشور باشیم و مطمئنا با انسجام درونی قادریم به پیروزی‌های برتر در داخل، منطقه و جهان دست پیدا کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دیروز در مراسم یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای که با حضور مقامات و مسئولان کشوری و لشکری و سفرای خارجی در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: هر سال، بیستم فروردین روز خوشحال‌کننده‌ای برای ماست چراکه می‌بینیم جوانان غیور و پرتلاش ما با مدیریت انقلابی و جهادی خود گام‌هایی رو به جلو در مسیر فناوری هسته‌ای برداشته‌اند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امسال با یک حرکت بسیار عظیم در صنعت هسته‌ای، مواجه شده‌ایم و 42 پروژه در این حوزه به ثمر نشسته که 5 پروژه آن در این مراسم به نمایش درآمد و از بقیه آنها در نمایشگاه دستاوردهای سازمان انرژی اتمی بازدید شد، گفت: مگر ممکن است یک ملت و جوانان غیور آن بدون مدیریت علمی، انقلابی، جهادی و بسیجی بتوانند در مدت یکسال این تعداد پروژه مهم را به ثمر برسانند و برای ملت ایران و جهانیان به نمایش گذارند.
رئیس‌ جمهوری با بیان اینکه امروز انرژی هسته‌ای در بخش‌های مختلف زندگی ما بروز و ظهور دارد، گفت: همه دستاوردهای صنعت هسته‌ای، از پمپی که در نیروگاه بوشهر برای تولید برق هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، تا سانتریفیوژ سنگ که در صنعت نفت کاربرد دارد، تا تکنولوژی‌هایی که در معدن ساغند یزد و در انواع معادن دیگر بکار گرفته می‌شود و سنگ‌های پرعیار را از کم‌عیار جدا می‌سازد و همچنین پروژه البرز برای یک نوع اسکن جدید که در تولید رادیوداروها به کار گرفته می‌شود و سیستم شتاب‌دهنده‌ای که در قزوین مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و می‌تواند در بسیاری از علوم به ما کمک کند، همه نشان می‌دهد که فناوری هسته‌ای برای کشور ما یک ضرورت است.
دکتر روحانی افزود: اینکه رهبری معظم انقلاب همواره بر ادامه این روند در دستیابی به فناوری هسته‌ای، تاکید دارند، اصراری درست و به حق بوده و از سویی دیگر ملت ایران که در طول سال‌ها با عمل، صبر و استقامت خود می‌گفتند که انرژی هسته‌ای، حق مسلم ماست، سخن، شعار و آرمانی درست را دنبال می‌کردند.
رئیس‌ جمهوری خاطر نشان کرد: شعار ملت ایران در خیابان‌ها، مبنی بر اینکه انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست، توسط هنرمندان دیپلماسی کشور به لوزان، ژنو، وین و نیویورک منتقل شد و این هنرمندی بزرگی است که خواست و شعار مردم را چطور بتوانیم به یک لایحه بین‌المللی با ابعاد بسیار دقیق، فنی، حقوقی و دیپلماسی تبدیل کنیم.
دکتر روحانی تاکید کرد: بیان اینکه انرژی هسته‌ای، حق مسلم ماست از سوی یک ملت بسیار اهمیت دارد، اما در کنار خواست و سخن مردم این متخصصین هستند که باید از لحاظ فنی آن را به عمل درآورند و این حقوقدانان و دیپلمات‌ها هستند که باید این حق را در مجامع بین‌المللی به کرسی بنشانند.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه روزهای پرفراز نشیبی در صنعت هسته‌ای کشور، اتفاق افتاده است، گفت: اولین بار به عنوان تعدادی از نمایندگان در سال 61 از این فناوری بازدید کردیم. پس از آن نخستین بار در سال 66 با تصمیم و اراده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تصمیم گرفته شد غنی‌سازی را در ایران آغاز کنیم و اولین بار در سال 67 سانتریفیوژ به کشور وارد شد و در سال 81 احساس کردیم قادریم به دست جوانان غیور کشور، غنی‌سازی کنیم.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: دنیا می‌خواست به بهانه‌های مختلف این فناوری را از ما بگیرد و با بهانه‌های واهی پرونده ما را به شورای امنیت سازمان مللل متحد ارجاع دهد، اما تلاش دولت و متخصصان ما در سال 82، مانع از آن شد که این پرونده از وین به نیویورک منتقل شود و در آن دوران آقای صالحی که سفیر ایران در وین بودند، شاهد این تلاش پیوسته بود.
رئیس‌ جمهور افزود: در سال 82 اولین پیروزی ملت ایران در عرصه هسته‌ای در برابر آمریکا و قدرت‌های بزرگ، حاصل و باعث شد، سدی مستحکم بین وین و نیویورک ایجاد شده و اجازه ندهد پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ارجاع شود.
دکتر روحانی اظهار داشت: در سال 82 فرزندان غیور این سرزمین توانستند، یوسی‌اف اصفهان را به ثمر برسانند و در فروردین 83 آن را افتتاح و در پاییز همان سال به یو‌اف4 و یو‌اف6 دست پیدا کنند.
رئیس‌ جمهوری ادامه داد: کمیته ام‌.ان.‌ای با هدف محروم کردن ایران از فناوری هسته‌ای تشکیل شد و رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که اجازه نمی‌دهیم کشوری که از مقررات تخلف کرده، عضو این کمیته باشد، اما ما توانستیم عضو این کمیته شویم و در گزارشی که این کمیته در پایان سال 83 در 111 صفحه منتشر کرد به صراحت آمده که ایران جزو کشورهای دارای فناوری غنی‌سازی است و توانستیم این توطئه را خنثی کنیم و این یکی از بزرگترین افتخارات دیپلماتیک ایران است.
دکتر روحانی افزود: در این گزارش آمده چند کشور تحت نظر آژانس می‌توانند غنی‌سازی کنند و چند کشور از جمله فرانسه، روسیه، آمریکا، هند و پاکستان بدون نظارت آژانس این کار را انجام می‌دهند و اینکه نام ایران در میان 13 کشور نامبرده شده در این گزارش قرار دارد، اولین اعتراف جامعه جهانی به توان جمهوری اسلامی ایران برای غنی‌سازی است.
رئیس‌ جمهور خاطر نشان کرد: امروز وقتی تلاش جوانان را در بخش‌های مختلف از جمله ساغند، قزوین و البرز می‌بینیم که در یکی، دو سال اخیر به ثمر نشسته، افتخار می‌کنیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه 42 طرحی که امروز، مورد بازدید قرار گرفت، در یکی، دو سال اخیر انجام شده است، گفت: برخی اینگونه از ذهن‌شان می‌گذشت که در مذاکرات هسته‌ای با دنیا، متاع دنیا ما را از فناوری هسته‌ای بازداشته و تصور می‌کردند که ما فناوری هسته‌ای و خون شهیدان را فروخته و در عوض زنجیره‌های تحریم را شکسته‌ایم، اما آن روز هم با بیان ساده‌ای گفتیم که این حرکت بزرگ توسط مردان بزرگی که آگاه بوده و با چشم بینا راه می‌پیمایند، در حال انجام است، اما عده‌ای دلواپس شده و می‌گفتند غنی‌سازی و فناوری ما چه می‌شود؟ معتقد بودند فردو و نطنز حتماً بسته می‌شود و آثاری از رآکتور تهران و اراک باقی نخواهد ماند.
رئیس‌ جمهور تصریح کرد: امروز همه شاهدیم که مسیر ما راه درستی بوده و این مسیر صحیحی که انتخاب کردیم، کوتاه‌ترین، بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای تثبیت حقوق هسته‌ای ملت بوده و همین راه را ادامه خواهیم داد.
دکتر روحانی با اشاره به بازدید خود از سانتریفیوژ آی‌.آر.8 که با تزریق گاز یو‌اف6، کار می‌کند و با 60 هزار دور، سرعت خطی زیادی دارد، گفت: این تلاش‌ها و کوشش‌ها نشان می‌دهد که حقوق ملت ایران از کف خیابان‌ها به لوزان، ژنو و وین برده شد و از آنجا به سازمان ملل منتقل و در همان مکانی که حقوق ملت ایران تضییع شده بود، این حق به تثبیت رسید.
رئیس‌ جمهور تاکید کرد: اگر ایستادگی ملت ایران، رهنمودهای مقام معظم رهبری، هنرمندی دیپلمات‌های کشور و در راس آنها دکتر ظریف و تلاش و زحمت اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای کشور و در راس آنها دکتر صالحی نبود، این تلاش با موفقیت به انجام نمی‌رسید.
دکتر روحانی با بیان اینکه برای ختم پرونده مذاکرات هسته‌ای و اثبات حقانیت ملت ایران خیلیها زحمات فراوان کشیدند، گفت: وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی و نفت و بانک مرکزی در قدم‌های بعدی برجام را ساختند.
رئیس‌ جمهور تاکید کرد: برجام مانند یک ابر است و اگر بخواهد ببارد و سرزمین ما را پر آب کند، این درخت‌های سرو بلند و جنگل‌ها و مراتع هستند که ابر را وادار به باریدن می‌کند.
دکتر روحانی تصریح کرد: برخی گفتند که صدای رعد و برق را نشنیدیم، اما باران را که می‌بینید بر این مردم نازل شده است؛ شاید در آن زمان به خواب رفته بودید.
رئیس‌ جمهوری با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌هایی که امروز افتتاح شد، با همکاری شرکت‌های بین‌المللی به ثمر نشست، تصریح کرد: این به معنای باران برجام است و بسیاری از آنچه امروز در فناوری هسته‌ای تولید و در بازارهای تجاری عرضه می‌شود و همچنین تجاری شدن صنعت هسته‌ای مربوط به باران رحمت برجام است و اگر برجام نبود، آب سنگین اراک نیز صادر نمی‌شد.
دکتر روحانی با اشاره به ویژگی خلوص بالای آب سنگین تولید شده در اراک در مقایسه با سایر کشورها، اظهار داشت: همین ویژگی است که برخی از کشورها مایلند از ما آب سنگین بخرند. دنیا آب سنگین ما را دید و استفاده کرد و در اولین قدم نیز این محصول را به آمریکا و روسیه به عنوان دو قدرت جهانی فروختیم.
رئیس‌ جمهور با بیان اینکه امروز قادریم کیک زرد را وارد کشور کنیم، اظهار داشت: سازمان انرژی اتمی، این مزیت را بهتر لمس می‌کند.
دکتر روحانی ادامه داد: از روز اول پیروزی انقلاب تا سال گذشته یک گرم کیک زرد هم به کشور وارد نشده بود و اینکه ما در سال گذشته 360 تن کیک زرد وارد کردیم، به معنای این است که در بازار تجاری دنیا وارد معاملات صنعت هسته‌ای شده‌ایم و در حال تجارت در این صنعت هستیم. در عرصه تولیدات رادیو دارویی و بسیاری از صنایع مرتبط دیگر نیز به ده‌ها کشور دنیا محصول صادر می‌کنیم.
دکتر روحانی تصریح کرد: به شما و ملت بزرگ ایران اعلام می‌کنم که هر کجا با هم بودیم، پیروز بودیم. "ما می‌توانیم" شعار درستی است و اگر با هم باشیم و در کنار هم اختلافات را کنار بگذاریم و به تعبیر عامیانه با هم بسازیم، می‌توانیم کشورمان را به خوبی بسازیم.
رئیس‌ جمهور با طرح این پرسش که چرا توانستیم در برابر فشار و تحریم دنیا، ایستادگی کنیم، افزود: این بخاطر وحدت، انسجام، ایستادگی، صبر و تحمل‌مان بود و در این راه عقب‌نشینی نکردیم و از مقام معظم رهبری، اطاعت کردیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه بخاطر انسجام و وحدت و حمایت‌های ملی در مذاکرات هسته‌ای پیروز شدیم، ادامه داد: امروز نیز قادریم به پیروزی‌های بزرگ‌تر در منطقه، جهان و داخل کشور برسیم که این امر با وحدت و یکپارچگی میسر است.
رئیس‌ جمهور تصریح کرد: دنیای امروز، دنیای قانون و مقررات نیست و اگر این چنین بود و راست می‌گفتند که استانداردهای دوگانه ندارند و اعمال قوانین بین‌المللی فقط مخصوص ضعیفان نبود، کار ما آسان‌تر بود.
دکتر روحانی تاکید کرد: چگونه در دنیای امروز بدون مجوز سازمان ملل متحد و شورای امنیت و حتی بدون مصوبه کنگره آمریکا، رئیس‌جمهور این کشور به خود حق می‌دهد به یک کشور مستقل در منطقه حساس خاورمیانه از ناوگان دریایی موشک پرتاب کند.
رئیس‌ جمهور افزود: با چه حق و منطقی مرتکب این اعمال شدند؟ مگر کسی اختیار رهبری دنیا را به آمریکا داده و یا این کشور را به عنوان پلیس جهانی برگزیده و یا رئیس‌جمهور آمریکا دادستان محکمه بین‌المللی است؟
دکتر روحانی افزود: از آن بدتر کشورهایی هستند که متاسفانه در این منطقه برای تجاوز آمریکا، این کشور را تشویق می‌کنند، اینان بدانند که نوبت به آنها هم می‌رسد. چرا عجله می‌کنید و متجاوز و ظالم را تشویق و بی‌قانونی را تایید می‌کنید؟
رئیس‌ جمهور تاکید کرد: امروز تروریست‌ها و گروهک‌های تروریستی که با چاقو سر مردم و کودکان را می‌برند و انسان‌ها را در قفس، زنده، زنده می‌سوزانند، بخاطر جنایت آمریکا در سوریه خوشحال هستند.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز باید متحد‌تر باشیم و ملت بزرگ و فهیم ایران در سایه انتخابات پیش‌رو قدرت کشور را به رخ جهانیان بکشد، اظهار داشت: نباید رو در روی هم بایستیم. هدف واحد همه ما تبلور مردم‌سالاری دینی است تا جمهوریت را به منصه ظهور برسانیم، اسلامیت را پای صندوق‌های رای ببینیم و اخلاق اسلامی را در ماه‌هایی که ایام اخلاق است، یعنی رجب، شعبان و رمضان شاهد باشیم.
رئیس‌ جمهور تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که انتخابات پیش رو در کشورمان، همانند انتخابات آمریکا باشد، چرا که اینجا سرزمین، اسلام، پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) است.
دکتر روحانی ادامه داد: رقابت آزاد بسیار عالی، حضور کاندیداهای مختلف‌ بسیار زیبا و مشارکت حداکثری، توام با قانون، آرزوی ما و رهبری است.
رئیس‌ جمهور ادامه داد: باید شاهد اجرای مُر قانون باشیم و اگر توانستیم به افتخاراتی نایل شویم قطعاً این مهم در سایه ایستادگی، وحدت و انسجام و اخلاق اسلامی بوده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: امروز در سایه قانون، اخلاق و انسجام به دنبال برگزاری انتخاباتی عظیم با مشارکت حداکثری و صف‌های طولانی هستیم و در این انتخابات بار دیگر اخلاق، فهم، درک سیاسی و انسجام ملت ایران را در برابر جهانیان به نمایش بگذاریم.
رئیس‌ جمهور با بیان اینکه باید در همه زمینه‌ها، داوطلب ایثار و فداکاری باشیم، گفت: شهیدان، ایثارگران و ملت این راه خود را انتخاب کردند و قطعاً در این مسیر پیروز نهایی هستیم.
دکتر روحانی همچنین در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد شهدا و امام راحل و بویژه شهدای هسته‌ای در این روز پرافتخار، گفت: بسیار خوشحالیم که بیستم فروردین امسال و گرامیداشت سالروز فناوری هسته‌ای با ایام میلاد با سعادت امیرالمومنین حضرت علی(ع) مقارن شده چرا که کشور و ملت ما هر چه دارد از رهنمودهای قرآن مجید، پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار(ع) است.
صالحی: دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در سال گذشته نسبت به سال 94 رشد چشمگیری داشته است
پیش از سخنان رئیس جمهوری، دکتر علی اکبر صالحی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور گزارشی از روند فعالیت‌ها و دستاوردها و برنامه ریزی‌های این سازمان در راستای توسعه و ارتقا دانش و صنعت هسته‌ای در کشور ارائه کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی، دستاوردهای این سازمان در سال گذشته را در مجموع نسبت به سال 94 دارای رشد چشمگیر دانست و گفت: سیاست کلان سازمان انرژی اتمی مبنی بر تبدیل ایران به قطب تولید رادیو دارو در منطقه خاورمیانه همچنان در صدر برنامه‌ها قرار دارد.
علی اکبر صالحی افزود: با اجازه و دستور رئیس جمهوری "فاز اوّل مرکز پرتودهی صنعتی با استفاده از شتاب دهنده رودوترون" در استان قزوین، "مرکز تولید رادیو داروهای PET با محوریت تولید رادیو داروهای FDG" در استان البرز و "اوّلین کارخانه پُرعیارسازی سنگ اورانیوم" افتتاح شد.
وی تصریح کرد: آزمایش‌های فنی جهت حصول اطمینان کامل از کارایی ماشین‌های IR8 در دستور کار قرار گرفت و عملیات گازدهی با موفقیت فوق انتظار و بدون هیچ گونه اختلال و در هم شکستنی (Crash) به انجام رسید.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز یک دستگاه اولترا سانتریفیوژ تولید شده توسط متخصّصان صنعت هسته‌ای در اختیار پژوهشگاه وزارت نفت قرار می‌گیرد. این دستگاه در شناسایی مسیر حرکت نفت در سنگ که یکی از آزمایش‌های دقیق و دشوار در حوزه مطالعات مخزن نفت است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران چهارمین کشور دنیا و نخستین کشور خاورمیانه است که از مزایای این دانش بهره‌مند می‌شود.، نخستین پایلوت آزمایشگاهی ایزوتوپ‌های پایدار در سایت فردو بزودی به عنوان پشتوانه بزرگ در حوزه تحقیقات و پژوهش‌های راهبردی هسته‌ای مورد استفاده قرار خواهد گرفت
صالحی تاکید کرد: عملیات احداث دو واحد جدید نیروگاهی با ظرفیت 2100 مگاوات در ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر با همکاری متخصّصان کشور روسیه آغاز شده است
متن سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی به این شرح است:
" وَمِنَ الناسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتغاءَ مَرضاتِ‌الله و‌الله رَئوفٌ بالعبادِ "
برای بنده و اعضای خانواده بزرگ و افتخار آفرین صنعت هسته‌ای کشور، مایه خرسندی است که مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای همزمان با تجدیدِ حیاتِ طبیعت و در آستانه میلاد مسعودِ قطب عارفان و پیشوای پارسایان، حضرت امیر مومنان علی(ع) برگزار می‌شود.
اینجانب ضمن عرض تبریک و شادباش به مناسبت فرارسیدن این ایام فرخنده، مقدم سروران و میهمانان حاضر در این مراسم، بویژه ریاست محترم جمهوری، اعضای محترم هیات دولت، مقامات محترم لشکری و کشوری، سفرای محترم مقیم تهران و اساتید ارجمند دانشگاه را گرامی می‌دارم.
امیدوارم تا به برکت انفاس قدسی آن امام همام، پروردگار متعال سال جدید خورشیدی را سال نزول برکات بر ملت بزرگ ایران و دیگر ملت‌های مسلمان قرار دهد و امت اسلامی را از کمند انحرافات عقیدتی و از چنبره تروریسم و افراط گرایی بِرهاند.
بنده اجازه می‌خواهم تا از این فرصت استفاده نموده و به این نکته اشاره نمایم که بواسطه حضور هوشمندانه ملت فهیم و زمان شناس ایران درعرصه مشارکت سیاسی و در پرتو عـزم ملّی ایجـاد شده به منظور عبـور از بحران ساختـگی هسته ای، شرایطی بوجود آمد تا ضمن در هم شکستن توطئه‌های بدخواهانِ ایران اسلامی و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، تمهیدات لازم جهت قرار گرفتن صنعت هسته‌ای کشور در مسیر تجاری‌سازی و ادامه فعالیـت‌ها بر اساس الگوی هزینه‌ فایده فراهم آید.
اکنون بواسطه تحولات ایجاد شده در مسیر تحقق اهداف کلان صنعت هسته‌ای می‌توان بر این نکته، انگشتِ تایید نهاد که اتخاذِ این رهیافتِ اصولی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران، قرینِ توفیق بوده و دستاوردهای چشمگیر سازمان انرژی اتمی ایران گواهی بر این مدعاست.
اینجانب در این مجالِ کوتاه، لازم می‌دانم تا به صورت فشرده و گذرا، توضیحاتی را پیرامون فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی و چشم انداز پیش روی صنعت هسته‌ای ارائـه نمایم.
متخصصان و تلاشگرانِ حـوزه فناوری هستـه‌ای و حتی علاقمندان این حوزه، نیک می‌دانند که یکی از الزاماتِ دستیابی به توسعه پایدار و متوازن در عرصه فناوری صلح آمیز هسته ای، ضرورت ورود به مبحث تامینِ اقلام و محصولات استراتژیک از جمله تامین مواد اولیه صنعت هسته‌ای است.
لازم به توضیح است که قبل از حصول توافق هستـه‌ای و تدوینِ سندِ برنامه جامع اقدام مشترک، تامین مواد اولیه صنعت هسته‌ای بعنوان یکی از چالش‌های پیش روی تصمیم سازان و مدیرانِ سازمان انرژی اتمی تلقّی می‌شد. اما اکنون بواسطه گشایش ایجاد شده و از رهگذرِ تعاملات صورت گرفته در این زمینه، تمهیدات و مقدّمات لازم به منظورِ تامین مواد اولیه مانند کیک زرد فراهم آمده و در یک سال اخیر بیش از 360 تُن کیک زرد به ذخایر استراتژیک کشورمان اضافه شده است.
همچنین فرآیند شناسایی نواحی مستعد جهت اکتشاف مواد پرتوزا تاکنون با موفقیت به انجام رسیده و 70درصد مساحت کشور از طریق عملیات ژئوفیزیک هوایی و اکتشاف زمینی اسکن شده است و نتایج برای مواد پرتوزا و غیرپرتوزا تا کنون به لطف خدا بسیار امیدوارکننده می‌باشد که اطلاعات مسرت‌بخش آن در زمان مقتضی به اطلاع ملت شریف خواهد رسید.
در پیوند با موضوع تامین سوخت مورد نیاز صنعت هسته‌ای، باید به این نکته اشاره شود که عملیات طراحی سوخت راکتور جدید و پیشرفته اراک و بهینه‌سازی سوخت‌های صفحه‌ای موجود در حال پیگیری می‌باشد.
درارتباط با تولید ماشین‌های پیشرفته سانتریفیوژ نیز لازم به توضیح است که انجام آزمایشهای فنی جهت حصولِ اطمینانِ کامل از کارایی ماشین‌های IR8 در دستور کار قرار گرفت و در سایه عنایات خداوندی، عملیات گازدهی با موفقیت فوق انتظار و بدون هیچ گونه اختلال و در هم شکستنی (Crash) به انجـام رسید.
در اینجا شایسته است تا با توجه به طرح موضوع سانتریفیوژهای پیشرفته، از فرصت استفاده نموده و به این نکته اشاره نمایم که در راستای بهره‌برداری از سرریزِ دانش هسته‌ای برای تامین تجهیزات مورد نیازِ دیگر نهادها و صنایع راهبردی کشور، امروز یک دستگاه اولترا سانتریفیوژ تولید شده توسط متخصصان صنعت هسته‌ای در اختیار پژوهشگاه وزارت نفت قرار می‌گیرد.
این دستگاه در شناسایی مسیر حرکت نفت در سنگ که یکی از آزمایشهای دقیق و دشوار در حوزه مطالعات مخزن نفت است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. نباید از نظر دور داشت که جمهوری اسلامی ایران چهارمین کشور دنیا و نخستین کشور خاورمیانه است که از مزایای این دانش بهره‌مند می‌شود.
همچنین باید به آماده‌سازی اولین پایلوت آزمایشگاهی ایزوتوپ‌های پایدار در سایت فردو اشاره نمایم که بزودی بعنوان پشتوانه بزرگ در حوزه تحقیقات و پژوهش‌های راهبردی هسته‌ای مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
البته لازم به یادآوری است که در کنار پیگیری برنامه‌های یاد شده، حرکت در مسیر توسعه ظرفیت تولید برق هسته‌ای ادامه یافته و عملیات احداث دو واحد جدید نیروگاهی با ظرفیت 2100 مگاوات در ساختگاه نیروگاه اتمی بوشهر با همکاری متخصصان کشور روسیه آغاز شده است.
همچنین، ذکر این نکته نیز ضروری است که سیاست کلان سازمان انرژی اتمی ایران مبنی بر تبدیل ایران به قطب تولید رادیو دارو در منطقه خاورمیانه همچنان در صدر برنامه‌های سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد. بر اساس طراحی صورت گرفته در این زمینه، عرضه داروهای تولید شده توسط متخصّصان این سازمان درسطح منطقه‌ای و جهانی با شتـابی بالا و در حجمی وسیـع با سرمایه‌گذاری قریب به 60 میلیون یورو تحت عنـوان پروژه GMP در حال انجام است.
اکنون از رهگـذر تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، صادرات رادیوداروهای تولید شده به چند کشور از جمله هند، پاکستان، مصر و لبنان محقق شده است.
در ادامه شایان ذکر است که ورود ایران به عرصه تعاملات بین‌المللی در حوزه فناوری هسته‌ای به مواردی که پیش از این بدان اشاره شد، ختم نمی‌شود. به عنوان نمونه، می‌توان به همکاری ایران با پروژه بین‌المللی گداخت هستـه ای(Iter) اشاره نمود.
تاکنون اقدامات مقدماتی جهت حضور موثر کشورمان در این پروژه راهبـردی صورت گرفتـه و مرحلـه نهـایی عضویت جمهوری اسلامی ایران در پروژه "ایتـر " در حال پیگیری است.
اینجـانب در ادامه عرایض خود لازم می‌دانم تا بـه این نکته نیز اشـاره نمایم که اجـرای عملیـات باز طراحی راکتور مجتمع آب سنگین اراک با شتابی قابل قبول به پیش می‌رود. همـچنین نمی‌توان از بیان این واقعیت مسرت بخش غفلت نمود که با صدور محصول آب سنگین و عرضـه آن در بازارهای بین‌الملـلی، جمهـوری اسلامی ایـران به جرگـه کشورهای تامیـن کننده این محصـول در بازار جهانی پیوستـه اسـت.
بدیهی است با توجه به تحولات ایجاد شده پس از دستیابی به توافق هسته‌ای و ضرورتِ باز تعریفِ نقشه راه صنعت هسته‌ای کشور، ترسیم چشم انداز و تدوین برنامه بلند مدت سازمان انرژی اتمی ایران در چارچوب الگوی هزینه - فایده و با هدف تامین منافع ملی مطابق با الزامات و تعهدات مندرج در سند برجام مورد توجه مدیران و کارشناسان ارشد سازمان قرار گرفته است.
نباید از ذکر این نکته غفلت نمود که دستاوردهای این سازمان در سال 95 در مجموع نسبت به سال 94 با رشد چشمگیری همراه بوده است.
اینجانب در فراز پایانی سخنان خود، بیان این نکته را ضروری می‌دانم که به یمن الطاف الهی، بِستر مناسب برای آغاز فصلی جدید در فعالیت‌های صنعت هسته‌ای فراهم آمده و هموطنان عزیز در آینده شاهد به ثمر نشستن تلاشهای فرزندان خود در این سازمان خواهند بود. به دیگر سخن، افتتاح فاز اول مرکز پرتودهی صنعتی با استفاده از شتاب دهنده رودوترون در استـان قزوین، راه انـدازی مرکز تولیـد رادیو داروهای PET با محوریت تولید رادیو داروهای FDG در استان البرز و نیز راه اندازی اولین کارخانه پُرعیارسازی سنگ اورانیوم در استان یزد با اجازه و دستور ریاست محترم جمهوری در مراسم امروز، جلوه‌ای از عزم و اراده تلاشگران صنعت هسته‌ای برای آغاز فصلی نو در پیشبرد اهداف بلند سازمان انرژی اتمی است.
اینجانب در پایان ضمن سپاس و قدردانی از همه عزیزانی که در طول سالهای گذشته به حمایت و پشتیبانی از فرزندان برومند ایران اسلامی در سازمان انرژی اتمی پرداختند، از جناب آقای دکتر روحانی استدعا می‌نمایم تاپس از راه‌اندازی و افتتاح پروژه‌های یاد شده بصورت ویدئو کنفرانس و رونمایی از دستاوردهای جدید صنعت هستـه‌ای، ما را از بیانات راهگشای خویش بهره‌مند نمایید.
بر پایه این گزارش در آئین یازدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای جمعی از خانواده‌های شهدا هسته ای، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهوری، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حجت‌الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، حجت‌الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه و دو عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای شرکت داشتند.




Губернаторы России
Москва

Сергей Собянин: Центральной детской библиотеке имени Гайдара — 90 лет





Москва

Более 30 компаний из Нижегородской области пришли на первую встречу регионального сообщества инклюзивного бизнеса «Открыто для всех»


Губернаторы России

103news.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.

Moscow.media
Москва

Сергей Собянин: Центральной детской библиотеке имени Гайдара — 90 лет



103news.comмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "103 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. 103news.com — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

103news.com — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Музыкальные новости

Елена Волкова

В Тульской области продолжается культурный проект «Классика: история и современность»




Спорт в России и мире

Алексей Смирнов – актер, которого, надеюсь, еще не забыли

Один из лидеров «Салавата Юлаева» подписал контракт с ЦСКА: теперь официально

Первое историческое ралли в Москве 2 июня 2024

«Зенит» добыл волевую победу в матче с «Балтикой» и завоевал Кубок России


Ролан Гаррос

Прямая трансляция матча Рыбакиной с победительницей четырех "Больших шлемов"



Новости Крыма на Sevpoisk.ru


Москва

3 июня День Владимирской иконы Божией Матери - приметы и запреты



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России