Ноябрь
2019

Новости за 24.11.2019

Spania vann Davis Cup

Rafael Nadal avgjorde i siste kamp mot Denias Sjapovalov og sikra Spania sigeren i Davis Cup. Nadal vann 6-3, 7-6. Roberto Bautista Agut hadde tidlegare slått Felix Auger-Aliassime 7-6, 6-3. Spania vann turneringa for sjette gong, men har ikkje vunne sidan 2012. Nadal har ikkje tapt ein Davis Cup-kamp i single sidan 2004.

34 straffer før avgjerda fall

Taunton slo Truro etter 34 straffer i ein cupkamp i England i går. Etter 17 til kvart lag vann Taunton 12-11, melder BBC. Det stod 3-3 etter dei fem ordinære straffene. Deretter bomma begge på straffe nummer 11, 15 og 16, før Truro også bomma på nummer 17. Det er tangering av den britiske rekorden. Også Oxford United og Chelseas U23-lag brukte 34 straffer i ein kamp i 2016. – Det gjekk så hardt utover bana at vi måtte byggje opp att straffemerket etterpå, sa Tauntons styreleiar, som også er banesjef i klubben.

Manglerud Star med sterk seier

Keeperdebutant Emil Fröberg var sentral da Manglerud Star slo Lillehammer 3-2 i eliteserien i ishockey i dag. Fröberg reddet 30 av 32 skudd og endte på en redningsprosent på 93,8. Oppgjøret mellom Narvik og Storhamar endte 2-5.

Storisger for Lyn i kvalik

Lyn er på god veg til å berge plassen i toppserien etter 5-0 borte mot Fløya i første kvalifiseringskamp. Runa Lillegård scora to mål, Camilla Linberg, Emma Stølen Godø og Noor Eckhoff eitt kvar. Returkampen går i Oslo neste søndag. Lyn blei nummer 10 i toppserien, medan Fløya vann 1. divisjon. På grunn av reduksjon i talet på lag i toppserien er det ikkje noko lag som rykkjer direkte opp.

Solskjær slo tilbake

Sheffield United med 2-0 ledelse og full kontroll på et svakt Manchester United, helt til Brandon Williams' redusering til 2-1 i det 71. minuttet. Etter det snudde kampen totalt. To nye raske Manchester-scoringer av Greenwood og Rashford ga 2-3. Det så ut til å holde til tre poeng. Men, i det 89. minuttet presset Sheffield United likevel fram et fortjent poeng ved innbytter Oliver McBurnie sin utlikning. I en dramatisk kamp gjorde Solskjær åpenbart noen riktige grep, også med byttene sine. Den 18-år... Читать дальше...

Målgivende for serielederen

Chelsea med Guro Reiten og Maren Mjelde knuste Birmingham 6-0 borte i den engelske toppdivisjonen for kvinner søndag. Begge noterte seg for målgivende pasning. Chelsea fikk en pangstart på oppgjøret da sørkoreanske So-Yun Ji etter kun to minutter skrudde et frispark fra 25 meter i en lekker bue over keeper. Siden hadde gjestene fra London full kontroll på hjemmelaget, og spørsmålet var bare hvor stor seiersmarginen skulle bli. Det stoppet på 6-0, og dermed beholder Chelsea serieledelsen med ett poeng... Читать дальше...

Hegerberg tilbake i målform

Ada Hegerberg kunne notere seg for to mål, då Lyon enkelt slo Soyaux 4–0 borte. Ho sende laget sitt i leiinga alt etter 11 minutt. Heilt på tampen av kampen punkterte 24-åringen kampen. Hegerberg har scora 12 mål på ti kampar og toppscorar i den franske toppserien.

Tabbe og raudt kort til Jarstein

Rune Almenning Jarstein hadde ingen god dag på jobb som målvakt mot Augsburg. Først vart det ein stor keepertabbe, før han klippa ned Augsburg-spissen. Etter å ha sett på VAR gav dommaren han det raude kortet. Ifølgje Opta er han den første målvakta i Herta som er blitt utvist.

Åsane klar for 1. divisjon

Åsane rykka søndag opp til 1. divisjon etter 5–3 siger samanlagt mot Nesodden. Dermed er bergensaren tilbake i nest øvste nivået i norsk fotball. Det var Notodden som opna best og tok leiinga, men kampen enda til slutt 2–2.

Graham Hansen med tre mål

Caroline Graham Hansen var i fyr og flamme da Barcelona knuste Deportivo La Coruna. Hun scoret tre mål og hadde målgivende i 6-1-seieren. Graham Hansen har nå notert seg for 12 målgivende pasninger og fem mål på de siste 12 kampene.

Wilder forsvarte tittelen

Deontay Wilder forsvarte i natt tittelen sin i tungvekt da han slo ut utfordrer Louis Ortiz sjuende runde. Wilder lå bak på poeng, men traff klokkerent med sin fryktede høyre og kampen var over. Wilder har vunnet alle sine 42 kamper, 41 av dem på KO.

Flamengos første tittel på 38 år

Brasilianske Flamengo vann Copa Libertadores laurdag med 2-1 over River Plate frå Argentina. Det er flamengos første siger i turneringa sidan 1981. River Plate leia finalekampen i Lima i Peru til det stod att tre minutt. Men mål av innlånte Gabriel Barbosa frå Inter i det 89. minutt og på overtid gav Flamengo den etterlengta sigeren. Det betyr at det er Flamengo som skal representere Sør-Amerika i klubb-VM i Qatar i desember.

Olsen uoffisiell verdensmester

Norske Dennis Olsen (23) ble lørdag uoffisiell verdensmester i GT3-racing etter seier i Sør-Afrika. Olsen startet løpet i tet, holdt unna og vant Intercontinal GT Challenge. Konkurransen regnes som et uoffisielt verdensmesterskap. Christian Krognes kjørte inn til andreplass og sikret dobbelt norsk i løpet.